Voorkom de leesdip

  • Voorkom de leesdip

Beste ouders en/of verzorgers,

De zomervakantie staat weer voor de deur. Lekker ontspannen, samen genieten, op vakantie of lekker thuis…. En lekker lezen!

Want lezen is en blijft superbelangrijk!
Wanneer kinderen in de vakantie 6 weken niet lezen, daalt het leesniveau. Om deze ‘vakantiedip’ te voorkomen, geven wij hieronder enkele tips om het lezen te stimuleren in de vakantie:

-Lees zelf ook een boek! Zien lezen doet lezen. En samen lezen is gezellig.
-Maak het lezen leuk: lekker op een handdoekje, in een tent, met een zaklamp…
-Doe mee aan het “vakantielezen” van de bieb! 
-Download de app van de vakantiebieb: gratis lees- en luisterboeken! 

We hopen dat jullie een heerlijke vakantie tegemoet gaan, vol met leuke, spannende of grappige leesverhalen!

Hieronder lees je precies hoe het vakantielezen en de vakantiebieb werkt. Fijne vakantie!

VakantieBieb: gratis e-books en luisterboeken
Een app met gratis e-books en luisterboeken voor iedereen. Lekker lezen of luisteren achterin de auto, op het strand of in je achtertuin. Geniet van de mooiste verhalen op je smartphone of tablet. Ideaal voor het hele gezin, want de app bevat verhalen voor jong en oud in verschillende genres. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl.

Vakantielezen
Lezen, het ene kind kan er geen genoeg van krijgen, het andere is er niet zo dol op. Toch is het erg belangrijk voor de ontwikkeling. Om het leesniveau op peil te houden in de zomervakantie heeft de Bibliotheek een leuke actie voor groep 3 tot en met 7. Met Vakantielezen gaan kinderen op een spannende ontdekkingsreis waarbij ze met lees-, zoek- en doe-opdrachten op leuke manier gestimuleerd worden om te werken aan hun leesvaardigheid. Bovendien maken ze ook nog eens kans op mooie prijzen. Doe je ook mee? Kijk op www.bibliotheekdekempen.nl/vakantielezen voor meer informatie.

Online Tutorials: creatief en leerzaam de zomer door!
Ken je het DigiBiebLab van Bibliotheek De Kempen al? Hier leren kinderen middels workshops werken aan digitale vaardigheden. Ze maken er onder andere kennis met een lasersnijder, 3D printer, robots, Little Bits en een greenscreen. Sinds kort heeft het DigiBiebLab ook online tutorials, zoals bijvoorbeeld het leren maken van een animatiefilm met stop motion, het maken van een 3D ontwerp en het leren ontwerpen met vectr.com. Allemaal simpel thuis uit te voeren. Kijk op het YouTube kanaal (https://www.youtube.com/channel/UChqepYTu1A3cjSovRAYTseA) of de facebook pagina van Bibliotheek De Kempen: www.facebook.com/biebdekempen.

Leestips
Er is in korte tijd veel veranderd in de wereld en in ons. Dat geldt ook voor onze kinderen. Boeken kunnen enorm veel betekenen wanneer je bang bent of verdrietig, wanneer je hoofd vol zit met vragen. Even ontspannen en verdwijnen in de wereld van een boek. Kinderen vinden steun in verhalen en voelen zich minder alleen. Ook boeken met humor zijn helpend, lachen is immers een goed medicijn. Door middel van een boek is het soms makkelijker voor kinderen om te praten over dat wat er in hen leeft. Het kan tevens bijdrage om gevoelens te verwerken of een plek te geven. De Bibliotheek inspireert je graag met een lijst met boeken welke helpend kunnen zijn in deze periode. https://www.bibliotheekdekempen.nl/actueel/nieuws/boekentips-kinderen-omgaan-met-gevoelens.html

Terug naar het overzicht

Ontdek de Stapsteen!

Ontdek de Stapsteen!

Kom kennis maken met onze omgeving, leerlingen en ...

Coronamaatregelen op school

Coronamaatregelen op school

Voor wat betreft de coronamaatregelen volgen wij bij SKOzoK ...

Oudertevredenheidsonderzoek

Oudertevredenheidsonderzoek

Herinnering