Talenten

Wij zijn trots dat er in groep 7/8 enorm veel kinderen zitten met een diversiteit aan talenten.
Hier trachten we ruimte voor te bieden op verschillende manieren.
Te denken aan diverse wedstrijden en activiteiten.

Zes leerlingen van ons cluster hebben deelgenomen, na een voorronde in de klas, aan de Mensa slimmeriquiz. De regionale ronde werd dit jaar gehouden op het Eckart College te Eindhoven. Deze quiz test niet hoeveel je weet of hoe goed je kunt googelen, maar of je slim en creatief bent en of je snel, logisch en ‘out of the box’ kunt denken. En of je goed kunt samenwerken. De vraagstukken zijn pittig, ook voor volwassenen. Top dus dat onze kinderen deze uitdaging zijn aangegaan!

Na een klassenronde in groep 8 is één leerling geselecteerd om mee te doen aan het Groot AugDictee, geschreven en voorgelezen door kinderboekenschrijfster Tosca Menten. Hier mocht ze met enkele klasgenootjes naar toe en heeft dit super goed gedaan!

Op het gebied van informatica doen we, samen met 500 andere scholen, mee aan de beverwedstrijd. Kinderen krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. We wachten nog op de uitslag.

Wij hebben één talentvolle leerling op tekengebied de ruimte gegeven aangeleerde technieken te delen met kinderen uit groep 5/6 d.m.v. een zelfgegeven workshop. Ze doet dit echt geweldig!

Kinderen die door leerstof te compacten extra ruimte overhouden aan het einde van de week werken aan een architectenproject. In groepjes hebben zij hun eigen architectenbureau opgericht en maken een ontwerp van een woning voor een klant. Hierbij komt het aangeleerde metriek stelsel erg goed van pas.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Hier doen we allemaal aan mee en we maken de leerling die onze school mag vertegenwoordigen voor 1 december bekend.
We hebben tot nu al kennis gemaakt met heel veel mooie boeken, die door jullie kinderen kort werden gepresenteerd en waaruit werd voorgelezen. Ook hier zien we veel talent!

Door gasten de gelegenheid te bieden bij ons op school hun expertise te delen proberen we talenten van kinderen te prikkelen. Zo is er een optreden geweest van kinderen met hun begeleiders vanuit muziekvereniging De Poort van Brabant en hebben we vandaag gekeken naar Mad Science. Dit laatste had tot doel kinderen te verbazen en te verwonderen met wetenschappelijke proeven en activiteiten. Voor zowel de muziekvereniging als Mad Science geldt dat ouders hun kinderen op kunnen geven en zo tegen betaling de kinderen kunnen laten deelnemen aan activiteiten na school.

Vanaf nu willen we in tatatijd ook kinderen (en ouders!) de ruimte geven hun bijzondere talent d.m.v. een workshop met een klein groepje te delen.

Terug naar overzicht