Project ‘wie is de baas?’

Project ‘wie is de baas?’
In groep 8 werken we aan het project ‘wie is de baas?’
De kinderen leren hoe de democratie in Nederland is georganiseerd in gemeenten, provincies, het hele land en ook in de Europese Unie.
Ook gaan we in de klas met elkaar in de debat over uiteenlopende stellingen.
Traditiegetrouw vieren we Prinsjesdag, waarbij iedereen een rol heeft en we in verschillende groepen (ministeries) samen een miljoenennota maken en hierover met elkaar in debat gaan. Op Prinsjesdag (18 september) lopen we in een optocht over het fietspad bij het schoolplein. De kinderen mogen zich kleden, passend bij hun rol. U bent van harte welkom om te komen kijken.  
Het project wordt afgesloten met een toets op 20 september. De kinderen krijgen op school ruimte om hiervoor te leren, maar geadviseerd wordt om dit zeker ook thuis te doen.

Tevens willen we kinderen in de gelegenheid stellen de democratie in het echt te aanschouwen. Dit is echter absoluut niet verplicht, maar bedoeld voor kinderen die het interessant vinden.
In de klas hangt een lijst waarop kinderen kunnen aangeven of ze deelnemen aan het uitstapje 18 september om 18.45 in het gemeentehuis in Budel.

Terug naar overzicht