Project ‘wie is de baas?’

In groep 8 zijn gestart met het project ‘wie is de baas?’
De kinderen leren hoe het bestuur van Nederland is georganiseerd in gemeenten, provincies, het hele land en ook in de Europese Unie.
Ook gaan we in de klas met elkaar in de debat over uiteenlopende stellingen. Kinderen mogen zelf ook ideeën voor stellingen aandragen.
Traditiegetrouw vieren we Prinsjesdag, waarbij iedereen een rol heeft en we in verschillende groepen (ministeries) samen een miljoenennota maken en hierover met elkaar in debat gaan. Op Prinsjesdag (17 september) lopen we in een optocht over het fietspad bij het schoolplein. De kinderen mogen zich kleden, passend bij hun rol. U bent van harte welkom om te komen kijken. 
Aan het project krijgen de kinderen ook een toets. De kinderen krijgen op school ruimte om hiervoor te leren, maar geadviseerd wordt om dit zeker ook thuis te doen en daar op tijd aan te beginnen.

Tevens willen we kinderen in de gelegenheid stellen de democratie in het echt te aanschouwen in onze eigen gemeente. Dit is echter absoluut niet verplicht, maar bedoeld voor kinderen die het interessant vinden. Het uitstapje vindt na schooltijd plaats op 17 september. We worden om 19.00 verwacht op het gemeentehuis en krijgen daar een rondleiding en mogen kennis maken met de mensen die er werken. Aansluiten kunnen we kijken hoe een raadsvergaring in zijn werk gaat.
Kinderen die mee willen kunnen dit op school aangeven en dienen zelf te zorgen voor vervoer naar het gemeentehuis in Budel. Natuurlijk helpen we kinderen op school om een goede verdeling in auto’s te maken. Ouders die rijden zijn van harte welkom om mee te luisteren.

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Excursie Kamp Vught

Beste ouder(s)/verzorger(s),Afgelopen woensdag zijn wij met ...

Meerdere groepen

Sinterklaas in het land

Zaterdag 16 november is het weer zo ver! Sinterklaas en ...